3 redenen waarom slaapcoaching jou kan helpen

coach bij slaapproblemen

3 redenen waarom slaapcoaching jou kan helpen

1 april 2021 Meer over slaap 0
Als wandel slaapcoach bespreek ik je slaapplan met dit uitzicht…

Als je al een tijd slecht slaapt, ga je van alles proberen. Het slaap-schap met pilletjes en druppels bij de drogist belooft je zoveel goeds dat je direct zwicht en een aantal potjes tegelijk aanschaft. Kan toch geen kwaad. En die advertentie over die verzwaringsdeken die je voorspelt dat je eindelijk weer aan je nachtrust toe gaat komen is wel heel verleidelijk…

Daarnaast is iedereen tegen wie je weleens klaagt over je vermoeidheid en je zoveelste doorwaakte nacht bereid om je direct te overspoelen met tips die hen zo geweldig geholpen hebben: een glaasje warme melk, schaapjes tellen, je mobiel op tijd weg leggen, gewoon een nieuw matras kopen…Je hebt het allemaal allang geprobeerd en het heeft je niks opgeleverd. Hooguit frustratie omdat alles wat bij anderen blijkbaar de oplossing is, bij jou helemaal niks doet.

Toch kan hulp van een ander je wel degelijk uit je vicieuze cirkel van slaapgebrek helpen. Maar kijk dan eerst heel goed wat bij jou precies het probleem is. Zodat de oplossing ook in de juiste richting gezocht wordt. Een slaapcoach kan jou daarbij helpen. Hoe?

De 3 voordelen van slaapcoaching

Een coach kijkt objectief naar je probleem en benadert het vanuit een helicopterview. Los van het feit dat het altijd lastig is om je eigen situatie helder te zien, heeft het brein van een slapeloze hier extra veel moeite mee. Dat komt doordat het deel van het brein wat voor dit soort cognitieve functies zorgt een beetje buiten spel gezet wordt door je slaapgebrek. Helpt iemand je om alles op een rijtje te zetten, dan weet je beter waarom bepaalde tips jou gaan helpen.

Slaap lijkt zo’n simpel proces, een goede slaper hoeft er dan ook niet veel meer voor te doen dan lekker in een bed gaan liggen. Een slechte slaper is compleet de weg kwijt en raakt hierdoor soms ook het vertrouwen kwijt ooit nog normaal te kunnen slapen of een uitgerust gevoel te kunnen krijgen. Kennis en inzicht in het slaap proces helpt je om te begrijpen waarom je bepaalde dingen wel of juist niet moet doen. Weten hoe slaap werkt en een aanpak die stap voor stap werkt aan het verbeteren ervan geeft je het vertrouwen weer terug in je eigen lichaam. De kracht om beter te kunnen slapen zit in jezelf, je hebt er geen dure hulpmiddelen voor nodig.

Sommige adviezen zijn in eerste instantie niet echt aangenaam, maar als je weet waarom je het doet en je voelt je gesteund, dan kun je ook doorzetten. Zo raak je extra gemotiveerd om aan verbetering van je slaap te gaan werken. Ook als een advies niet binnen 1 nacht het gewenste resultaat geeft. Helaas is het menselijk brein hierin wederom geen kei: die doet het liefst dingen met direct resultaat, zo zal resultaat op de korte termijn het meestal winnen. Terwijl lange termijn oplossingen vaak veel meer effect hebben en daarnaast veel duurzamer blijken. Want een slechte slaper kan snel terugvallen in oude patronen als er geen structurele oplossing is gevonden. Een coach helpt jou de lange termijnvisie scherp voor ogen te houden en steunt je om je doel te behalen.

Investeer in jezelf, gun jezelf weer een uitgerust leven

Kortom, een slaapcoach is een investering in jezelf. Je zult je stap voor stap weer meer uitgerust voelen, je wordt een gezelliger mens die weer energiek door het leven gaat en ook tijdens moeilijke momenten meer veerkracht heeft. Als je weer een stressvolle periode door moet, kun je direct terug grijpen naar alles wat je geleerd hebt, zodat je je slaap snel weer op de rit hebt.

Overtuigd? Wacht niet langer, ik sta graag voor je klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *